KLIK

Ivica Bilandžić

lidija veliki vukasIvica Ico Bilandžić, (1943.) djetinjstvo provodi u Kraljevoj Velikoj, Lipovljanima i Zagrebu, gdje, stjeće tehničku i slikarsku naobrazbu (mentor prof. Anton Despot ) Radio je neko vrijeme kao tehničar za automatizaciju,a do umirovljenja, kao dizajner u INA Petrokemiji Kutina. Dobitnik je nekoliko priznanja i nagrada, na lokalnoj i državnoj razini. Član je HDLU-a (Hrvatsko društvo likovnih umjatnika), KLIK-a(kutinski likovni krug), Kluba INA-Zagreb, i mentor je društva LILI (lipovljanski likovnjaci). U 40 godina slikanja ima 184 skupne u zemlji i inozemstvu i 46 samostalnih izložbi (od toga 22 u gradskim ili privatnim galerijskim prostorima) u 23 grada i to: Kutina (gal.), Zagreb (gal.), Labin (gal.), Sisak (gal.), Vinkovci (gal.), Koprivnica (gal.), Bjelovar (gal.), Ivanić Grad, Popovača , Novska (gal.), Gaj, Češke Budejovice (priv. gal.), Brno (gal.), Kamp Linford (gal.), Stuttgart, Sv.Vid, Njivice, Malinska (gal.), Bakar (priv. gal.), Lipovljani, Kraljeva Velika , Kloštar, Krapje (gal.) te Hrvatska Kostajnica (gal.).

Za 2014.god. ugovoren je Lipik (gal.), Pakrac (gal.), Malinska (gal.), Zadar (gal.) i Trnava (priv.gal.) (Slovačka). O slikarstvu Ivice Ice Bilandžića,do sada pisali su ili govorili : eminentni likovni kritičari, akademici, povjesničari umjetnosti, akademski slikari, pisci, pjesnici, povjesničari, publicisti, političari, šumari i teolozi : Josip Depolo, Juraj Baldani, Matko Peić, Elena Cvetkova, Stanko Špoljarić, Sanja Grković, Ivan Milat, Mladen Mitar, Mirjana Sakač, Nevenka Nekić, Ivona Pavković, Franjo Horvat, Milena Žic, Dragutin Pasarić, Ivan Raos, Josip Palada, Mirko Kovačević, Višnja Slavica Gabout, Nediljko Vučetić, Ivan Zec, Đuro Vidmarović, Marijana Petir, Stjepan Crnko, Tomislav Božiček... Slika raznim tehnikama i stilovima, a slike mu se za sada nalaze u Europi, SAD-u, Kanadi i Australiji.

Radovi

Ravnice 30, Kutina