KLIK

Ružica Halilović-Pastuović

lidija veliki vukasRužica Halilović-Pastuović rođena je 3. veljače 1951. godine u Kutini. Osnovnu školu i gimnaziju završila je u Kutini. Diplomirala je na Tekstilno-tehnološkom fakultetu u Zagrebu. Svoj radni vijek provela je kao predavač praktične nastave i stručnih predmeta u Srednjoj tekstilnoj školi „August Šenoa“ u Garešnici, gdje je i umirovljena.
Slikarstvom se bavi od mladosti a u svijet likovne umjetnosti ulazi 1966.godine, kada osvaja 1. nagradu u grupi likovnih radova na temu „Moj budući poziv“. Izlaže od 1993. godine. Izlagala je na petnaest samostalnih i petnaest skupnih izložbi te sudjelovala na brojnim likovnim kolonijama. Slika tušem u boji a radovi su joj apstraktnog karaktera i snažnog ritma.
Svoje mišljenje o slikarskim uradcima Ružice Halilović-Pastuović, prof. dr Antun Bauer iskazao je u slijedećoj rečenici: „Vlastitog slikarskog izraza kojeg je sama izradila, u našoj likovnoj umjetnosti je po formi i sadržaju bez komparacija“ Godine 2013. postaje članica likovnog kruga KLIK. Donirala je svoje radove na mnogim humanitarnim akcijama.

Adresa: Garešnica, Vladimira Nazora 19A
Telefon: 098/654-583